Projectmatige woningbouw Verbouwing & Herbestemming In ontwikkeling & Studie

SENIOREN- WONINGEN ‘WILLIBRORDUS- HOFJE’

Diessen

Projectarchitect

Frank Doomen & Frans Steegh

Projectleider

Frans Steegh

Opdrachtgever

Werner van Disseldorp & Mark Smits

Aannemer

n.t.b.

Constructeur

RDG Constructiebureau b.v.

Realisatie

n.t.b.

Dit ontwerp is een uitwerking van de visie van onze opdrachtgevers en ambitie van de gemeente Hilvarenbeek om woningen te realiseren voor (vitale) ouderen.
De bestaande woning met kantoor wordt her bestemd tot 8 senioren appartementen. In het bijgebouw komt een studio met daaronder een gemeenschappelijke ruimte, het zogenoemde ’theehuis’. Door het kavel te herzien en de connectie te maken met het Burgermeester Otjenspark is ruimte ontstaan om ook 7 seniorenwoningen toe te voegen. Door het voormalig kantoor een nieuwe gevel te geven met een knipoog naar hoe het vroeger was is het concept ontstaan door alle ingrepen in het bestaande en de nieuwe ingrepen in het achter gebied een zelfde uitstraling te geven. Dit heldere concept zorgt er voor dat de 4 gebouwen een eenheid vormen zonder de uitstraling van de bestaande volumes aan te tasten. Door de schakeling van bouwvolumes is het ‘Willibrordushofje’ ontstaan, een binnenterrein, waar de bewoners gezamenlijk gebruik van kunnen maken aansluitend aan het theehuis.

Door het bijgebouw deels open te trekken ontstaat er een visuele verbinding met het achtergelegen park. Dit park vindt hierdoor een betere aansluiting met het centrum van Diessen, maar behoud zijn intieme sfeer.