Duurzaamheid

Voor Qube Studio Architecten is duurzaamheid meer dan een synoniem voor energiezuinig en milieubewust ontwerpen. Natuurlijk zijn we ons daar van bewust! Al in 2005, ver voor de huidige energiecrisis, realiseerden wij duurzame woningen, gasloos met fossielvrije warmtebronnen. We liepen toen voor de troepen uit. De overtuiging dat duurzaam bouwen begint aan de ontwerptafel speelt sindsdien een integrale rol in ons werk. Aandacht voor warmte, koeling, passieve energie en duurzaam materiaalgebruik is dan ook een vanzelfsprekendheid die een belangrijke aanleiding vormt in onze ontwerpen. Niet iets wat we prominent voor de bühne willen brengen.

Het begrip Duurzaamheid trekken wij breder, naar onze leefomgeving. Hoe we met elkaar omgaan, aandacht voor elkaar en voor de wereld. Wij investeren graag in mensen. Dichtbij, in onze werkomgeving, investeren wij in onze relaties. We hechten daar veel waarde aan. Oprechte belangstelling creëert een basis van vertrouwen. Door kritisch te luisteren vinden we de vraag achter de vraag, de kern van elke ontwerpopgave. Deze instelling zorgt dat opdrachtgevers graag terug komen en ons waarderen vanwege een terughoudende, beschouwende ontwerphouding.

“Onze architectuur is dienstbaar aan de opgave en omgeving”

Wij hebben aandacht voor de manier waarop we met onze wereld en elkaar omgaan en zijn sociaal betrokken. Als Erkend Leerbedrijf stellen we onze kennis al sinds jaren open voor het onderwijs. Daarnaast spannen we ons persoonlijk in voor diverse goede doelen in Tilburg en omstreken. We boden jarenlang steun aan nieuwkomers (toekomstig architecten) bij hun inburgering en het bieden van mogelijkheden om werkervaring op te doen. De benoeming van Frank in 2021 als Ambassadeur van de Tilburgse beweging van Vertrouwen is een erkenning voor onze visie en handelen.